Torna la calor, i si ara ens prenem un Martini?

El te de les 5?  No, jo sóc més del Martini de les 8.

Estem molt acostumats a que la cervesa siga la beguda d'abans de sopar, però per aquestes terres que costa trobar bona cervesa, és molt més recomanable seguir la línia sibarita i fer-se un bon vi jove lleugerament fred.

Ara bé, dies com hui, que fa una calor que pa que, abelleix més una cosa gelada, més que freda.... ací entra el Dry Martini.

Un dels sibarites més famosos de la història el va posar de moda - ell el prenia amb vodka -, molt bo però un poc heavy.

Jo vos presente la meua versió, per als que no som tan valents com el James Bond.


My Dry Martini


Ingredients:              Martini Blanc Dolç
                               Matini Blanc Sec
                               Ginebra Bombay Saphire
                               Pell de Llima
                               Una oliva

Preparació:   

Omplim un 'culet' de la famosa copa Martini, amb Bombay Saphire i la movem perquè quede ben aromatitzada; tot seguit buidem la copa i la posem al congelador.

Després en un got mesclador posarem 3/4 de Martini Sec i 1/4 de dolç i els mesclarem durant 20 segons de forma intensa.

Mentrestant, posarem a la copa fresqueta, un glaçó de gel i la pell de llima.

Per últim una oliveta i a disfrutar. L'oliva mai serà farcida d'anxova perquè ens carregaríem el sabor del còctel; una oliva de varietat manzanilla amb pinyol és una bona opció.

Me'n vaig a preparar-me'n un que m'han entrat ganetes.

Sabieu que...

La pell de llima fina que es fa servir per als còctels té el nom de Twist. És important doblar-la cap al gel i exprèmer-la directament sobre els glaçons, perquè així quedaran impregnats amb els seus àcids.

Toc Sibarita:

Proveu de posar-li un trosset de canella en rama.